Přeskočit na obsah
Domů » TN.CZ – otázky pro kandidáty do Senátu – obvod 64

TN.CZ – otázky pro kandidáty do Senátu – obvod 64

    … aneb jak jsem odpovídal

    Otázky s celostátní tématikou:

    Měl by stát posílat více peněz lidem zasaženým energetickou krizí v Česku?

    Naši občané nejsou zasaženi energetickou krizí, naši občané a podnikatelé jsou rukojmí a oběti předchozích a současných vlád a řízenými rozhodnutími z Bruselu. Ta krize začala mnohem dříve než se nám snaží vládní a mediální struktury namluvit a vše spojovat s ukrajinskou krizí. Stát musí napravit fatální chyby z privatizace, kdy strategickou infrastrukturu prodal a prakticky již nemá žádné právo veta. Tady není žádná zákonná povinnost obchodovat s českou elektřinou na burze v Lipsku.

    Občané očekávají nákup naší elektřiny za české ceny a pokud to vláda nechce dopustit, tak, ať ČEZ prodává na burze za nejvyšší ceny a dosažený zisk celý vrátí českým občanům a podnikatelům. Je nezbytné odvolat ředitele ČEZ pana Beneše a celé představenstvo, vrátit občanům 134 miliónů jejich odměn za r. 2021 a jmenovat kompetentní krizové manažéry, kteří budou sloužit občanům a tomuto státu. A to si vládní a korupční garnitura nepřeje. Mimořádný spekulativní tarif, který vláda slibuje, je jen způsob jak hodit občanům malou kostičku, aby dali pokoj a v médiích se dalo mluvit o zásadní pomoci.

    Souhlasíte s manželství pro všechny?

    Preferuji tradiční rodinu jako společenství rodičů a dětí, které mají podporu se vyvinout v nezávislé a společensky odpovědné osoby a pracovně, sociálně, kulturně a politicky se začlenit v naší společnosti.

    Měla by Česká republika posílat další výzbroj a výstroj na pomoc Ukrajině?

    Za každým vojenským konfliktem mezi dvěma znepřátelenými státy stojí někdo třetí, kdo spor podnítil a vydělává na něm. Litovat utrpení ukrajinského lidu a dodávat na bojiště zbraně je barbarské pokrytectví. Jednostranná a lživá mediální kampaň mocenských struktur rozděluje naši společnost a nepodporuje mírové řešení tohoto konfliktu. Důsledky pro naši zemi mohou být nedozírně a budou zatěžovat několik generací našich dětí. Neobjektivní informování našich občanů je mediální zločin.

    Odpovím otázkou, kdo má z této války prospěch?

    Ukrajina to není, Rusko to není, EU to také není, tedy mimo Francii, která nestačí dodávat šampaňské americkým zbrojařským firmám, které oslavují nové obrovské kontrakty, které jim podepisuje ten, kterého jejich podpora pomohla zvolit.

    Otázka s krajskou tématikou:

    Jaký je Váš postoj ke vzniku vojenského logistického centra na letišti v Mošnově?

    Vojenská základna „Velký Mošnov“ na 40 hektarech, investice dvě miliardy korun je další omyl politických megalomanů, kteří nejsou ani schopni zabezpečit obranyschopnost naší země a utrácejí veřejné prostředky pro navýšení dluhové pasti naší země. Stačí nahlédnout na stav naší civilní ochrany, která má ochránit občany a jejich majetek v případě ozbrojeného konfliktu. Naši mladí muži nejsou povinni vykonat základní vojenský výcvik v délce 4 týdnů. Jsme tlačeni do vojenských výdajů ve výši 2% HDP jen pro dobro zahraničních dodavatelů vojenské techniky a zájmy těch států, které

    stojí za konflikty a utrpění národů na různých místech naší planety. Mít vybudovaný systém domobrany, výzbroj, výcvik a 0,8% HDP na obranu jako ve Švýcarsku je pro paní ministryni Černochovou nové zadání, které ji osobně předám po volbách do Senátu. Jako nadporučík v záloze, syn vojáka z povolání a vnuk legionáře vím o čem mluvím. Vojenské mise jsou business jednotky, které slouží někomu. Kdo bude bránit český lid a naši zemi je otevřená otázka po historických zkušenostech z minulého století!

    Otázka pro daný obvod:

    Jak se stavíte k tématu přehrady v Nových Heřminovech?

    Betonová lobby a obrovské mrhání veřejnými prostředky. Občan – patriot by si troufl doufat, že po těch letech jsme se už mockrát přesvědčili, že větru ani dešti neporučíme. Ale evidentně ne. Stačí se o řeku starat, nestavět v záplavových zónách a pečovat o krajinu (nejen) okolo. Původní obyvatelé, kteří tu žili od 12. století, to tady uměli velmi dobře stovky let, nebyli to ignoranti a přírodu sledovali a respektovali. Stačí se poučit. Pak nebude potřeba žádné megalomanství ve formě této přehrady.

    Vše je v běhu, ti co bojovali proti se uspokojili nadstandartními výkupními cenami za své pozemky a nemovitosti. Občané mají právo vědět od Povodí Odry kdy a za jakých finančních prostředků se to dokončí. A pokud by byl opak pravdou, tak je třeba hnát k zodpovědnosti Ty, kteří to celé zinscenovali.

    …více na https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/470143-pet-otazek-pro-kandidaty-do-senatu-podivejte-se-jak-odpovidali-v-bruntalu

    Zpět na úvodní stránku Ing. Luďka Šarmana